Почетна / Здрава храна (page 2)

Здрава храна

Kупувачот одлучува дали сака производ со ГМО

Суперјајца што лекуваат дијабетес, јаболка што не потемнуваат, лосос што брзо расте, свињи што се помалку штетни за околината се само дел од генетски модифицираната храна што се произведува во светот.

Прочитај повеќе

Со здрава храна до здрави генерации

Под мотото Со здрава храна до здрави генерациии, децата од градинката Кукушка, во организација на Битолската Млекара-БиМилк и Виталиа, а по повод 16 октомври Светскиот ден на храната, одржаа едукативна претстава во Пионерскиот дом Карпош во Скопје.

Прочитај повеќе

Сливата и нејзината улога во човековото здравје

Сливата кај нас ја има во изобилие. Различни видови, со различни бои, големини, вкусови. Која и да ја одберете нема да згрешите бидејќи сливата се наоѓа на листата на најздрави и најбогати со антоксиданси овошја кои можат да се најдат на нашиве простори.

Прочитај повеќе