Почетна / Сточарство (page 2)

Сточарство

Амонијак и фосфор ги уништија пастрмките во Темница

Енормни количини амонијак и фосфор во водите на реката Темница пред две недели предизвикаа помор на пет тони пастрмка, покажаа резултатите од испитувањето што го изврши Државниот инспекторат за животна средина. Директорот Фирус Мемет вели дека во водите на оваа река, која е притока на Треска, во моментот на поморот …

Прочитај повеќе